miercuri, 4 mai 2011

Conferinţă ONG la Botoşani în perioada 9-10 mai

Reprezentanţii societăţii civile din Botoşani sunt aşteptaţi în zilele de 9 şi 10 mai a.c., în sala de conferinţe a Hotelului Europa, la Conferinţa “ONG Botoşani – perspective 2011”. 
Evenimentul îşi propune să reunească ONG-urile active la nivel local în cadrul unui atelier de lucru ale cărui rezultate vor fi: Catalogul ONG Botoşani actualizat pentru 2011, Harta Societăţii Civile Botoşănene, Programul Târgului ONG 2011 şi al Serii Voluntarilor Botoşăneni (ediţia a doua).
Conferinţa ONG se desfăşoară sub egida„Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2011”, fiind înscrisă în Calendarul Naţional al Centrului de Resurse pentru Voluntariat Pro Vobis şi reprezintă o oportunitate pentru stabilirea unei legături fireşti între potenţialii voluntari de la Botoşani şi organizaţiile nonprofit. ONG-urile interesate să participe la conferinţă se mai pot înscrie până vineri, 5 mai, la adresa de e-mail asociatiabrm@gmail.com. 
Conferinţa ONG Botoşani – perspective 2011 este prima activitate a proiectului “Voluntari de Botoşani – Implicare pentru Dezvoltarea Comunităţii”, pe care Asociaţia B-Right Media îl derulează în perioada 5 aprilie – 15 decembrie 2011. Scopul proiectului este promovarea societăţii civile şi a voluntariatului la nivelul comunităţii locale, prin crearea unor oportunităţi concrete de apropiere între ONG-uri şi potenţialii voluntari, în contextul Anului European al Voluntariatului 2011. Proiectul este finanţat de Primăria Botoşani, prin programul de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes local şi este implementat în parteneriat cu Fundaţia Estuar – Filiala Botoşani, Asociaţia Culturală “Vis de Artist” şi cu ajutorul voluntarilor de la Consiliul Judeţean al Elevilor.
În cadrul proiectului „Voluntari de Botoşani – Implicare pentru Dezvoltarea Comunităţii”vor fi de asemenea organizate campanii de promovare a voluntariatului, atât în mass-media cât şi în instituţii de învăţământ din Botoşani, precum şi Târgul ONG şi Seara Voluntarilor Botoşăneni. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Free Blogger Templates | Walgreens Printable Coupons